Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

A nagy háború - és akik otthon maradtak- múzeumpedagógia az Új világ született kiállításban


Várkert Bazár

2019. január 19. 11:00

Múzeumpedagógia foglalkozás 12-18 éves gyermekek részére, 90 percben. Hogyan élték meg az emberek az első világháború hétköznapjait kint a fronton, illetve a hátországban? Hány százalékban adtak le halálos lövéseket a katonák? Hány hét alatt érkezett haza a tábori posta? Hogyan változott a divat, az étkezés, a dísztárgyak és a harangozás a háború miatt? Hogyan vették ki a részüket a háborúból az állatok?

Tényleg az amerikai propaganda volt a legkíméletlenebb? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ Veletek a Várkert Bazár első világháborús kiállításaiban. Az óra keretében először az átlag ember szemével nézzük végig, hogy milyen lehetett az élet az első világháború alatt a lövészárokban élet-halál harcot vívó katonáknak, illetve az otthon maradt szeretteiknek. Majd beleképzelhetjük magunkat a két oldal propagandájának helyébe, illetve, hogy hogyan vált egyre nehezebbé a lakosság meggyőzése a háború folytatásáról. Végül pedig bepillantunk a háborút irányító elit (királyok, császárok, miniszterelnökök) mindennapjaiba is.